Niciun comentariu

DGASPC MEHEDINŢI – CAMPANIE DE CONŞTIENTIZARE A ABUZURILOR ASUPRA COPIILOR

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat o amplă campanie de conştientizare a abuzurilor asupra copiilor, având în vedere creșterea semnificativă a cazurilor de abuzuri fizice, emoţionale și sexuale în ultima perioadă.

Fenomenul, aflat în creștere, a determinat conducerea instituției să inițieze o campanie de informare pentru a evidenția efectele devastatoare ale abuzurilor asupra sănătății și dezvoltării copiilor pe termen mediu și lung. 

Acest fenomen nu trebuie tolerat de nimeni, începând de la părinţi, autorităţi sau oricare dintre noi, care putem fi martori la un abuz asupra copilului. Ne vom folosi de toate mijloacele de care dispunem la nivel instituţional pentru a preveni şi combate fenomenul de abuz. Vom acţiona la orice sesizare primită, vom întocmi echipe mixte şi vom fi prezenţi unde este nevoie, pentru a proteja integritatea oricărui copil aflat în pericol. Copiii trebuie să crească şi să se dezvolte sănătos, fără frici, traume, abuzuri, violenţe şi este de datoria noastră să le fim alături,, a declarat directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, Valentin Popescu.

În cazul în care cineva observă sau află despre un copil aflat într-o situație de abuz, se pot urma următoarele proceduri:

Apelarea numărului de telefon al DGASPC Mehedinți: 0252/324460; 0252/328658;

Depunerea unei sesizări scrise la adresa de email: directie@dgaspcmh.ro;

Apelarea telefonului copilului la numărul unic 119;

Apelarea numărului unic, gratuit la nivel național, dedicat victimelor violenței domestice: 0800.500.300;

Apelarea 0800.500.500, număr gratuit în sprijinul angajaților și copiilor din sistemul de protecție specială;

Apelarea numărului de urgență 112 (Poliție).

Scopul campaniei este de a mobiliza părinții, profesorii și copiii în sesizarea imediată a situațiilor de abuz și de a promova accesul încredințat la serviciile de asistență socială.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: abuzuri, campanie, copii, dgaspc mehedinti, mehedinti, restartnews

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed