Niciun comentariu

BILANȚUL ACTIVITĂȚII LA ISU MEHEDINȚI, ÎN 2023 S-AU ÎNREGISTRAT MAI PUȚINE INTERVENȚII FAȚĂ DE ANUL PRECEDENT

În anul 2023 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mehedinți a desfășurat un număr de 6.622 de misiuni și acțiuni, cu o medie de aproximativ 18 intervenții pe zi. Acestea s-au concretizat în 6.277 de intervenții în situații de urgență, 292 de recunoașteri în teren și 53 de exerciții cu forțe și mijloace în teren.

Comparativ cu anul 2022, numărul intervențiilor în situații de urgență a înregistrat o scădere de 16,59%, reprezentând 1318 mai puține intervenții. 

Principalele domenii de acțiune au fost reprezentate de 4.380 de intervenții SMURD, 469 de acțiuni de stingere ale arderilor necontrolate ale vegetației uscate, 249 de incendii, 356 de acțiuni pentru protecția comunității, 348 de intervenții pentru asistența și salvarea persoanelor, 272 de alte situații de urgență și 203 alte situații.

Eforturile depuse au dus la salvarea a 567 de persoane, protejarea bunurilor în valoare de 143.215.000 lei și asistarea a 35 de animale în timpul intervențiilor.

Pe linia prevenirii situațiilor de urgență, apărării împotriva incendiilor și protecției civile, anul trecut, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat 1.290 controale de prevenire, pe timpul cărora au fost identificate 6.431 deficiențe, dintre acestea 1.312 fiind sancționate cu amenzi, în cuantum de 1.719.401 lei și 2.905 cu avertismente. Eforturile pompierilor mehedințeni au fost centrate pe asigurarea unui răspuns prompt și eficient la toate intervențiile și activitățile din sfera de competență a instituției noastre. Ca în fiecare an, obiectivul principal al pompierilor mehedințeni rămâne gestionarea optimă a situațiilor de urgență, dar și îndeplinirea cu responsabilitate a  misiunilor atât în domeniul prevenirii, cât și al protejării și salvării persoanelor, bunurilor acestora, dar și a mediului,” transmite ISU Mehedinți

Bilanțul activității pompierilor mehedințeni a avut loc într-un cadru restrâns, în prezența reprezentantului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Ciprian Monoranu, respectiv a prefectului județului Mehedinți, Constantin Alin Isuf.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: bilant, isu mehedinti, restartnews

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed