Niciun comentariu

300 DE HECTARE DE VEGETAȚIE CUPRINSE FLĂCĂRI, ÎN WEEKEND, ÎN MEHEDINȚI

Au fost zile de foc, în acest sfârșit de săptămână pentru pompierii mehedințeni, chemați să intervină la zeci de incendii de vegetație uscată. Din cauza vântului, flăcările au cuprins peste 300 de hectare de vegetație uscată, șase hectare de litieră, două culturi de viță de vie și au afectat peste 50 de puieți de conifere.

Pentru stingerea incendiilor, au fost mobilizați peste 70 de pompieri cu 13 autospeciale de lucru cu apă și spumă, două ATV-uri, un autocamion și patru autospeciale pentru muncă operativă.

O intervenție de amploare a avut loc pe raza localității Halânga, în zona Combinatului Chimic Drobeta, unde timp de peste trei ore, mai multe echipaje operative de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor, care s-au manifestat pe o suprafață de circa 100 de hectare de vegetație uscată. Alături de pompieri au participat și 12 jandarmi, împreună reușind să împiedice propagarea focului pe amplasamentul Combinatului Chimic Drobeta. Pompierii au depus eforturi susținute pentru a limita și stinge incendiile, care din cauza vântului s-au extins cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, unele dintre acestea riscând să se propage la locuințele cetățenilor,” transmite ISU Mehedinți.

Pompierii transmit, încă o dată, un apel către oameni, să fie responsabili și să realizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată poate evolua rapid într-un dezastru de amploare. Amenzile pentru cei care nu respectă legea privind arderea vegetației uscate, se încadrează între 7.500 și 15.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 50.000 la 100.000 de lei pentru persoanele juridice.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: incendiu, isu mehedinti, mehedinti, restartnews, vegetatie uscata, weekend

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed