Connect with us

Administrație

DANIEL CÂRJAN, EXPERTUL ÎN PIERDERI, SCOS DIN CUTIE ȘI PUS ÎN FUNCȚIUNE DOAR ÎN PREAJMA ALEGERILOR

A fost ședință cu scântei astăzi în Consiliul Local Drobeta-Turnu Severin! Spiritele s-au încins după ce a fost citit proiectul de la punctul 13: “Proiect de hotărâre privind aprobarea bilanțului energetic real respectiv tehnologic, pierderilor reale si a pierderilor tehnologice de energie termică din instalațiile de distribuire a energiei termice din Municipiul Drobeta-Turnu Severin.”

Viceprimarul Daniel Cârjan și colegii săi ar fi vrut să amâne decizia votului cu privire la acest punct. Cârjan a luat cu asalt ședința de consiliu local, dorind să arate cât de preocupat este de problema termoficării orașului. 

Sunt ani de zile însă, în care Daniel Cârjan și partidul său au stat nepăsători față de problema încălzirii Severinului. Nici măcar șeful său, Virgil Popescu, fost ministru al Energiei, nu a simțit nevoia să se ocupe de această problemă. Cu toate acestea, iată-l pe Cârjan, scos din cutie și pus în funcțiune doar în preajma alegerilor! 

Eu am adus în discuție faptul că nu este normal să avem pierderi măricele totuși pe rețeaua de distribuție având în vedere că această rețea fost reabilitată în anul 2007-2008,” spune Daniel Cârjan

Directorul SPAET, Ilie, a clarificat că spre deosebire de percepția inițială, pierderile nu sunt de 60%, ci de 36,2%, o cifră obținută printr-un bilanț realizat recent.

Noi chiar săptămâna trecută am făcut un bilanț al lunii decembrie și am ajuns la o pierdere generală de 36,2%. Am încercat să le explic și domnilor consilieri, astăzi, că se face o medie ponderală nu o media aritmetică, de aceea nu se ajunge la o pierdere de 60 la sută așa cum credeau dânșii, dar din fericire, până la urmă s-au lămurit. După cum știți sistemul de termoficare din Drobeta Turnu-Severin are o vechime de aproape 40 de ani. Este primul aspect care duce la aceste pierderi,” precizează Ilie Alecu director SPAET

Vorbim despre pierderi de energie care nu vor fi  “decontate”de severineni, ci de primărie. Proiectul a trecut totuşi, votat fiind de majoritatea consilierilor locali. 

Aceste pierderi sunt suportate de Primăria Drobeta-Turnu Severin, toată lumea știe că avem o rețea veche, o centrală care este consumatoare și de combustibil și de energie, dar nu putem pune aceste pierderi în spatele cetățenilor, astfel că ne asumăm noi aceste pierderi. Este un lucru pe care-l fac toate municipalitățile, un lucru pe care legea îl permite,” a declarat Marius Screciu, primarul Severinului 

Ar fi fost cu adevărat remarcabil dacă Daniel Cârjan ar fi manifestat aceeași grijă și determinare în rezolvarea problemei termoficării, pe cât de interesat pare să fie acum, în a face declarații electorale. 

Cu toate acestea, până acum, pare să fi fost mai degrabă un „pierde-vară”, luând un salariu generos de aproximativ 12.000 de lei, fără a aduce vreo contribuție semnificativă la proiectele pentru oraș! 

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze