Connect with us

Restart News

ELEVII ȘCOLII GIMNAZIALE 5, PE URMELE LUI CUZA VODĂ

Mica Unire de la 24 ianuarie 1859, primul pas către România Mare, a fost sărbătorită de elevii Școlii Gimnaziale numărul 5 din Schela, împreună cu elevii Palatului Copiilor din Drobeta-Turnu Severin.
O incursiune în istorie, prin activitățile artistice pregătite, copiii ne-au trimis către momentul în care, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, s-a realizat Unirea Țării Românești cu Moldova. La 165 de ani de atunci, astăzi, cinstim pe cei care au pus bazele acestei frumoase țări, pământul sfânt pe care noi pășim.

Cântecele patriotice au răsunat în întreaga instituție de învățământ. Emoția s-a resimțit în inimile tuturor celor prezenți, căci, nu există prezent sau viitor al unui popor, fără a avea un trecut.

Frumos îmbrăcați, în straie populare, specifice tradiției românești, elevii Palatului Copiilor ne-au copleșit cu o serie de melodii prin care, și-au cântat gloria  și recunoștința față de predecesorii noștri, cei care ne-au conturat o istorie frumoasă.

Măreția lui Alexandru Ioan Cuza, Domnul Principatelor Unite, a fost prezentată într-o piesă de teatru, pregătită de copii. Ei s-au transpus cu ușurință în pielea personajelor, învăluind cu emoție publicul prezent.

Istoria se scrie în fiecare zi, prin fiecare dintre noi. Pentru a ne păstra identitatea, tradiția și numele de ROMÂN, trebuie ca sentimentul să vină din inimile nostre.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze