Connect with us

Restart News

DUPĂ PLOI TORENȚIALE VINE CANICULA

Primul val de caniculă din acest an este așteptat în următoarele zile, iar temperaturile ar putea depăși pragul de 35 de grade la sfârșitul acestei săptămâni. Vremea frumoasă va aduce o creștere a temperaturilor, care vor depăși 30 de grade pe suprafețe extinse și în regiunile vestice. Inițial, temperaturile vor fi ușor mai coborâte în centru și nord-est, cu maxime de 25 – 30 de grade, dar începând de joi căldura va cuprinde întreaga țară, scrie meteoradar.ro.

Cel mai cald se pare că va fi spre sfârșitul săptămânii, mai ales vineri și sâmbătă, când mercurul din termometre va urca până la 33 – 36 de grade în Banat, sudul Crișanei, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și, pe alocuri, în celelalte regiuni. Izolat, nu sunt excluse nici valori mai ridicate, de până la 36 – 38 de grade.

Acest val de căldură nu va persista însă foarte mult timp, pentru că tot în weekend va pătrunde, treptat, un aer mai rece dinspre nord-vest. De aceea, temperaturile vor scădea, la început în nordul și vestul țării, iar ulterior și în sud și est.Contactul dintre cele două mase de aer cu caracteristici diferite va aduce, de asemenea, averse torențiale, furtuni și vijelii puternice în unele zone ale țării. 

Conform modelărilor actuale, cantitățile de precipitații ar putea depăși 20 – 25 l/mp în cea mai mare parte a țării.Luna iunie se pare că se va încheia cu temperaturi normale pentru această perioadă, dar un nou val de căldură este posibil la începutul lunii iulie.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze