Connect with us

Administrație

ABONAMENTELE ELEVILOR PENTRU TRANSPORTUL ȘCOLAR VOR FI DECONTATE

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Mehedinți a fost aprobată decontarea abonamentelor pentru transportul elevilor. Acest demers a fost întârziat, până în luna ianuarie, din cauza cadrului legislativ emis de Ministerul Educației. Din nefericire pentru cei care folosesc mijloacele de transport pentru a ajunge la școală, Consiliul Județean nu a putut face nimic pentru asigurarea sumelor în perioada septembrie/ianuarie. După modificările realizate de minister, acum, elevii își pot recupera banii pentru toată această perioadă.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean s-a aprobat valoarea unitară de 0,37 lei/km și suma forfetară pe zi pe care elevii din județul Mehedinți o pot deconta pentru transportul școlar. Valoarea a fost stabilită și avizată de ANRSC, iar documentele au fost primite de Consiliul Județean Mehedinți în urmă cu două zile, iar proiectul a fost pus pe ordinea de zi astăzi, tocmai pentru a urgenta lucrurile, iar elevii și transportatorii să își poată recupera banii, inclusiv retroactiv, de la începutul anului școlar”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Tot în cadrul ședinței în care s-au reunit consilierii județeni, au fost finanțate 179 de proiecte locale pentru Mehedinți.

” S-a repartizat suma de 36.829.000 lei către toate unitățile-administrativ teritoriale din județ. Este vorba despre cota de 6% din impozitul pe venit, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală în anul 2024. Avem 179 proiecte ale primăriilor din județ pentru care s-a alocat finanțare.Este vorba despre proiecte finanțate cu fonduri europene sau guvernamentale care necesită cofinanțare din partea UAT-urilor sau proiecte finanțate din bugetul local”, transmite președintele CJ.

Proiectele pentru localitățile județului Mehedinţi presupun investiții în infrastructura rutieră și de utilități, unități de învățământ, de cultură.

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze