Connect with us

Regiunea Sud-Vest

PROTEST AL FERMIERILOR DIN MEHEDINȚI ȘI DOLJ LA VAMA CALAFAT

Sute de fermieri au paralizat, astăzi,  traficul din vama Calafat în semn de protest. Aproximativ 500 de agricultori din Mehedinți și Dolj au aderat la mișcare, dintre care 40 provin din zona de sud a Mehedințiului. Ei se alătură astfel valului de proteste care se desfășoară la nivel național, manifestându-și nemulțumirea față de multiplele provocări economice cu care se confruntă.

Principalele motive ale protestului includ indignarea fermierilor față de costurile în creștere ale carburanților, scumpirea polițelor RCA și impunerea unor taxe de drum considerate excesive. Oamenii solicită autorităților măsuri concrete pentru a atenua aceste presiuni financiare asupra sectorului agricol.

Un alt punct de nemulțumire exprimat de fermieri este legat de politica guvernamentală, pe care o acuză de lipsa de sprijin și de promovarea importului de cereale din Ucraina, în detrimentul producției locale.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze