Connect with us

Restart News

ELEVII CARE CHIULESC DE LA ORELE DE CURS, ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR

O campanie de prevenire și stopare a absenteismului școlar  se desfășoară în aceste zile, la nivelul unităților școlare din municipiul Drobeta-Turnu Severin. Echipe mixte de polițiști și jandarmi patrulează în perimetrul școlilor, pentru a depista elevii care chiulesc de la orele de curs.

” Astăzi, 07 decembrie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar, dar și a victimizării minorilor, în proximitatea unităților de învățământ din județ.

În cadrul acțiunilor au fost identificați peste 45 de elevi care absentau nejustificat de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare”, anunță IPJ Mehedinți.

În atenția oamenilor legii au intrat și magazinele din aceste zone.

” Totodată, au fost verificate 34 de unități de alimentație publică și legitimate aproximativ 200 de persoane, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.840 de lei”, se arată în comunicat.

Pornind de la faptul că, locurile frecvente în care merg elevii care absentează sunt barurile și sălile de jocuri din apropierea unităților, acestea au fost și ele călcate de echipele de ordine publică.

” O altă activitate desfășurată de polițiști a fost aceea de verificare a barurilor, a sălilor de jocuri de noroc și a parcurilor din zonele adiacente unităților de învățământ, sens în care a  fost monitorizat și modul de acces, respectiv de ieșire a elevilor din școli „, se arată în încheiere.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului Rutier.

Scopul acțiunilor l-a reprezentat prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor, combaterea absenteismului școlar, verificarea legalității actelor de comerț efectuate de către agenții economici din proximitatea unităților de învățământ, precum și verificarea autovehiculelor special destinate transportului de elevi și respectării normelor rutiere de către conducătorii acestora. Prin desfășurarea unor astfel de activități, polițiștii doresc să fie alături de elevi, să-i ghideze și să-i învețe cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate.

Prevenirea victimizării minorilor, abandonului școlar și absenteismului de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii mehedințeni, context în care, astfel de activități se vor desfășura și în perioada următoare.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze