Connect with us

Regiunea Sud-Vest

EPIDEMIE DE RUJEOLĂ DECLARATĂ LA NIVEL NAȚIONAL

A fost declarată oficial epidemie de rujeolă în țara noastră. Asta din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Sunt peste 2.000 de cazuri în 29 de județe ale țării, a declarat ministrul Sănătății. 

Măsura are ca scop vaccinarea copiilor de peste 9 luni, mai ales că răspândirea bolii vine pe fondul unei scăderi a imunizării.

„Au fost cazuri sporadice de rujeolă de la începutul anului, acum vorbim de o transmitere susținută în 29 de județe. Sunt circa 2000 de cazuri la nivel național. Rujeola, pojarul ca să înțeleagă toată lumea, e o boală previzibilă prin vaccinare.Noi am elaborat de curând și am aprobat strategia de vaccinare până în 2030. Scopul e să inverseze acest trend descrescător al acoperirii vaccinale care se întregistrează de mai mult de 10 ani, asta duce la acumularea în timp a unei mase receptive, respectiv copii și apare epidemia.”, a declarat Alexandru Rafila.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății privind declararea epidemiei de rujeolă, în județul Mehedinți de la începutul anului 2023 a fost înregistrat 1 caz de rujeola, la un copil în vârstă de 10 ani din Drobeta Turnu Severin, comparativ cu anul 2022 cand au fost inregistrate 2 cazuri, la copii în vârstă de 8 luni si 9 luni.

Conform calendarului național de vaccinare, acoperirea vaccinală în județul Mehedinți, pentru categoria de varsta 12-24 luni este de 89%.

În urma campaniilor de informare door-to-door, făcute de către Direcția de Sănătate Publică Mehedinți cu sprijinul Autorităților Publice Locale din județ, a fost posibilă recuperarea a 70% din copiii nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

sursa foto: google

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze