Niciun comentariu

PESTE 400 DE AMENZI DATE DE POLIȚIA RUTIERĂ ÎNTR-O ACȚIUNE PE DRUMURILE JUDEȚENE DIN MEHEDINȚI 

În ultimele două zile polițiștii mehedințeni au acționat pentru menținerea unui climat adecvat de siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor cu violență, a traficului și consumului de droguri dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Astfel, sâmbătă, pe 2 septembrie, polițiștii Biroului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza, ocazia cu care au fost verificate 28 autovehicule și legitimate 32 persoane, fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.205 lei și reținut un permis de conducere.  În aceeași zi polițiștii orșoveni au organizat o acțiune de monitorizare a traficului rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere ocazie cu care au fost verificate 17 autovehicule și legitimate 24 de persoane, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.320 lei. 

La data de 02.09.2023, între orele 10.00-12.00/21.00-01.00, polițiștii orașului Strehaia și Secției de Poliție Rurală Strehaia în colaborare cu Detașamentului de Jandarmi Strehaia au organizat o acțiune pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și menținerea unui climat adecvat de liniște și siguranță publică, ocazie cu care au fost controlate 34 autovehicule și legitimate 61 persoane, fiind aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.615 lei. Polițiștii au efectuat 23 de testări cu aparatul etilotest și au retras un certificat de înmatriculare. Cu ocazia activităților desfășurate polițiștii au depistat un bărbat de 30 ani care se deplasa cu un vehicul cu tracțiune animală pe strada Republicii, din orașul Strehaia, iar la testarea cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 Rep.La data de 02 septembrie a.c., ora 14.40, polițiștii Secției de Poliție Rurală Strehaia au depistat un bărbat de 61 ani, din comuna Voloiac, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 65, pe raza satului Valea Bună, din comuna Voloiac, iar cu ocazia verificărilor s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, având dreptul de a conduce anulat din anul 2022. În cauză, au fost întocmite acte de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prev. si ped. de  art. 335, alin. 2 din Codul Penal.” Transmite IPJ Mehedinți

Duminică,pe 3 septembrie polițiștii orașului Strehaia și Secției de Poliție Rurală Strehaia în colaborare cu Detașamentului de Jandarmi Strehaia au continuat acțiunile pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și menținerea unui climat adecvat de liniște și siguranță publică, ocazie cu care au fost controlate 24 autovehicule și legitimate 57 persoane, fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.740 lei. Polițiștii au depistat un tânăr de 23 ani, în timp ce conduceaun autoturism pe D.C. 61 în localitatea Gârbovațu de Jos, iar cu ocazia testării cu aparatul etiloltest a rezultat o valoare de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă de 1.305 lei, fiind luată măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Și polițiștii orașului Vânju Mare și secțiilor de poliție arondate au organizat acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și menținerea unui climat de liniște publică pe raza de competență, ocazie cu care au fost controlate 46 autovehicule și legitimate 59 persoane, fiind aplicate 33 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.700 lei.  Polițiștii au efectuat 17 testări cu aparatul etilotest și au reținut două premise de conducere.

Polițiștii Biroului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza, precum și consumul de alcool și substanțe psihotrope la volan, ocazia cu care au fost verificate 46 autovehicule și legitimate 54 de persoane, fiind aplicate 39 de sancțiuni contravenționale în valoare de și 7.705 lei și reținute două permise de conducere.  La data de 03.09.2023, polițiștii orșoveni au continuat acțiunile de monitorizare a traficului rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere ocazie cu care au fost verificate 22 de autovehicule și legitimate 34 persoane, fiind aplicate 18 sancțiuni în valoare de 8.230 lei. 

În jurul orei 18.10, polițiștii au depistat un tânăr de 21 ani, din comuna Vlădaia, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism D.N.57, pe raza com. Eșelnița, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. În cauza, s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii  de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere ” faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. 1 din Codul Penal. De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 36 ani, din mun. Timișoara, județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Eroilor, din municipiul Orșova, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de  0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i reținut permisul de conducere și sancționat conform OUG 195/2002 , cu amendă în valoare de 1.305 lei.  În data de 03 septembrie a.c., polițiștii orașului Vânju Mare și secțiilor de poliție arondate au organizat acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și menținerea unui climat de liniște publică pe raza de competență, ocazie cu care au fost controlate 36 autovehicule și legitimate 47 persoane, fiind aplicate 32 sancțiuni contravenționale în valoare de 7395 lei.” Se mai arată în comunicatul IPJ Mehedinți

Astfel, pentru abaterile constatate de oamenii legii au fost aplicate 416 de sancțiuni contravenționale în valoare de 151.885 lei. În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materile penală (Legea 213/2023) respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: amenzi, ipj mehedinți, mehedinti, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed