Niciun comentariu

”CARAVANA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI OLTEAN” A ÎNCEPUT

Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră, va derula, în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2023, a XVII-a ediţie a proiectului „Caravana învăţământului oltean”.

Strategia de promovare vizează mai multe etape şi anume: demersuri de conștientizare a mediului preuniversitar (elevi şi cadre didactice) asupra necesităţii de orientare şcolară/profesională a elevilor din anii terminali şi preterminali, prin distribuirea de materiale promoţionale (broșuri) şi stabilirea calendarului de sesiuni de informare și promovare la sediile liceelor; vizitarea fiecărui liceu şi prezentarea ofertei educaţionale direct şi nemijlocit beneficiarilor direcți, fiecărei clase de elevi. În acord cu aceste demersuri, vor avea loc sesiuni de dialog pe marginea oportunităților de orientare şcolară și profesională şi a criteriilor de admitere, în funcţie de specializările la care s-ar preta profilul respectivei clase de elevi și în raport cu nevoile și interesele individuale ale elevilor.

Caravana Învăţământului Oltean are ca scop promovarea ofertei educaţionale a Universităţii din Craiova în rândul liceenilor din județele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea și Mehedinți. Considerăm că este foarte important ca tinerii din zona Olteniei să fie bine informați atât în legătură cu cele 80 programele de licență oferite de cele 12 facultăți UCV, dar și cu alte oportunități de creștere personală și profesională pe care le-am pregătit. Prin Caravana Învățământului Oltean, timp de o lună, experții Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității din Craiova le vor oferi celor aproape 20.000 de tineri din 100 de licee importante din zona Olteniei informații actualizate și consultanță specializată pentru alegerea programului potrivit”, a spus Rectorul Universității din Craiova, Cezar Ionuț Spînu.

Activitatea se derulează în cadrul proiectului Programe active de sprijin și îndrumare privind accesul la studii superioare în cadrul Universității din Craiova, destinate tinerilor din mediile defavorizate ale regiunii S-V Oltenia.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: Caravana învăţământului oltean, universitatea din craiova

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed