Niciun comentariu

JUDEȚUL MEHEDINȚI, SUB COD GALBEN DE VÂNT

Meteorologii au anunțat că începând din această seară, de la ora 20:00, județul Mehedinți se va afla sub atenționare de cod galben ce vizează intensificări ale vântului și vijelii, valabilă până marți seară, 2 aprilie, ora 22:00.

În acest interval, vântul va intensificări cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse peste 70…80 km/h. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h.

În situația manifestării vântului puternic, cetățenii sunt sfătuiți să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia. Totodată, parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care i-ar putea răni prin cădere. În situaţia în care persoanele sunt surprinse în zone deschise, trebuie să se îndepărteze rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identifice un spaţiu care le garantează protecţia. Dacă se află în autovehicul, trebuie să se îndepărteze, pe cât posibil, de zona în care vântul suflă cu putere și să rămână în interiorul acestuia, purtând centura de siguranţă. Să folosească numărul unic de urgenţă 112 doar atunci când viaţa lor sau a altor persoane este pusă în pericol,” precizează ISU Mehedinți 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: cod galben, isu mehedinti, mehedinti, restartnews, vant

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed