Connect with us

Restart News

Noi vouchere de 1.000 de lei pentru porcul de Crăciun

Un act normativ recent propune acordarea de vouchere din partea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru achiziționarea unui porc de Crăciun. 

“Până în acest moment, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Ministrul Agriculturii a propus un proiect de modificare a acestei legi prin care crescătorii de porci din gospodăriile populației pot primi un voucher de 200 de euro o dată pe an, ne referim aici la gospodăriile din comunele și satele care au în jurul lor, pe o rază de 10 kilometri, ferme comerciale. Se propune ca cetățenii să nu mai crească aceste animale în gospodărie și, la finalul anului, să primească 200 de euro, bani meniți pentru achiziționarea un porc din fermele comerciale.”, a transmis Adriana Ganea, purtător de cuvânt ANSVSA Mehedinți.

Această măsură își propune să vină în sprijinul micilor crescători care s-au văzut nevoiți să renunțe la activitatea de creștere a porcului din cauza restricțiilor impuse pentru lichidarea focarelor de pestă porcină africană.

Continuă să citeşti
1 Comment

1 Comment

  1. Florentina Stoian

    21 noiembrie 2023 at 15:00

    Vreau și eu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze