Connect with us

Restart News

SPRIJIN PENTRU CATEGORIILE VULNERABILE

Venitul minim de incluziune intră în vigoare din 2024. Pentru ce se acordă sprijinul financiar și cine sunt beneficiarii?

Anul 2024 vine cu schimbări în ceea ce privește acordarea sumelor pentru persoanele categorisite drept vulnerabile. Astfel, cei care beneficiau de venitul minim garantat și de ajutorul pentru susținerea familiei, vor primi de anul viitor, un venit minim de incluziune socială. Acesta înlocuiește ajutorul social și alocația pentru familie.

Pentru ajutorul de incluziune, nivelul maxim net al venitului pentru fiecare membru este de 275 de lei, iar pentru persoanele singure, cu vârsta sub 65 de ani este de 400 de lei. Pentru ajutorul pentru familia cu copii nivelul maxim al venitului pe membru de familie nu trebuie să depășească 700 de lei pe membru.

“Venitul minim de incluziune unifică două beneficii de asistență socială: ajutorul de incluziune și ajutorul pentru familia cu copii. Acest venit se acordă cu condiția îndeplinirii unor criterii de eligibilitate, pe baza depunerii unei cereri unice la Direcția de Asistență Socială.”, a transmis MONICA BĂZĂVAN șef serviciu Asistență Socială Drobeta-Turnu Severin.

De asemenea, beneficiarii trebuie să depună o cerere la Direcția de Asistență Socială și pot pierde acest ajutor dacă nu respectă anumite reguli. Aceștia nu pot primi ajutorul dacă li se oferă un loc de muncă sau un curs de formare și ei refuză, iar după ce devin beneficiari, pot refuza maxim de 3 ori un loc de muncă oferit.

Până acum, la nivelul municipiului Drobeta-Turnu Severin, au fost plătite 130 de dosare, fiind 229 de beneficiari care au primit acest ajutor. Cei care doresc să obțină mai multe informații despre acest venit minim de incluziune, se pot prezenta la sediul Direcției de Asistență Socială. De asemenea, cei care vor ca, din 2024, să beneficieze de venitul minim de incluziune pot depune deja cereri în acest sens, termenul-limită fiind sfârșitul anului în curs.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze