Connect with us

Restart News

SE VOR ACORDA AMENZI PE BAZA ÎNREGISTRĂRILOR DE PE CAMERELE VIDEO 

Atenție, șoferi! Poliția rutieră va putea aplica amenzi de circulație pe baza înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, altele decât aparatele de radar. Proiectul de lege are drept scop prevenirea și combaterea accidentelor produse pe fondul consumului de droguri și alcool, dar și pedepsirea șoferilor agresivi, care se abat de la respectarea legislației rutiere.

Printre mai multe schimbări pe care le va aduce Codului rutier, proiectul de OUG aflat în dezbatere publică va introduce posibilitatea ca șoferii să fie sancționați și în baza unor înregistrări audio-video primite de polițiști de la alți participanți la trafic sau de la administratorii drumurilor publice.

Mai exact, proiectul prevede că „polițistul rutier poate constata contravenții și cu ocazia verificării unei sesizări cu privire la o posibilă faptă de nerespectare a unei reguli de circulație de către un conducător de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, a cărei producere a fost percepută de către un alt participant la trafic și surprinsă de acesta într-o înregistrare audio-video sau video, după caz”.

În prezent, amenzile pot fi aplicate doar dacă sunt constatate de Poliția Rutieră fie în timp real, fie pe înregistrarea radar, dar, în baza acestei reglementări, cei ce surprind diverse posibile încălcări ale regulilor rutiere vor putea trimite înregistrările audio-video polițiștilor, care, în baza acestora, dar și a altor mijloace de probă, vor putea sancționa șoferii care se abat de la regulile Codului rutier.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze