1 comentariu

SEVERINENII CARE ÎȘI ARUNCĂ GUNOIUL PE DOMENIUL PUBLIC, SANCȚIONAȚI DE POLIȚIA LOCALĂ

Poliția locală a demarat, în ultima perioadă, mai multe acțiuni pentru depistarea persoanelor care aruncă gunoiul menajer, pe domeniul public. 

În ultimele două luni, 38 de persoane din municipiul Drobeta Turnu Severin au fost sancționate cu amendă contravențională, cuantumul total al amenzilor fiind de 38 de mii de lei. Cele mai multe fapte constate au fost aruncarea deșeurilor menajere în sau lângă  coșurile  de gunoi amplasate pe străzi.”, a declarat Luria Mărțuică, purtător de cuvânt Poliția Locală Drobeta-Turnu Severin.

Autoritățile locale fac în jur de 500 de sesizări în fiecare zi către serviciul de salubrizare pentru a veni să ridice aceste deșeuri aruncate abuziv. În acest sens, a fost demarat un proiect care include construirea unor spații speciale de depozitare a deșeurilor voluminoase, dar și rampe subterane pentru alte categorii de deșeuri.

Din păcate, aproape zilnic, se fac solicitări către serviciul de salubrizare din municipiu pentru că anumiți cetățeni uită că au datoria de a depozita corespunzător deșeurile. Un fenomen tot mai răspândit în oraș îl reprezintă obiceiul de aruncare a deșeurilor menajere la coșurile de gunoi amplasate pe domeniul public. În acest sens, primăria a demarat un proiect prin care se vor amenaja spații speciale pentru depozitarea deșeurilor voluminoase, dar și rampe subterane pentru depozitarea celorlalte categorii de deșeuri.”, a declarat Aurel Vlăduț, șef Birou Comunicare Drobeta-Turnu Severin.

Acțiunile de acest fel vor fi în continuare demarate de către polițiștii din cadrul Departamentului de Poliție Locală. Cuantumul unei sancțiuni de acest tip este cuprins între 1000 și 2000 de lei. Orice aspect legat de încălcarea normelor legale de conviețuire socială poate fi sesizat la numărul de telefon 0252.311.863, număr al dispeceratului de poliție.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: drobeta turnu severin, gunoaie, restartnews, sanctiuni

Articole asemănătoare:

1 comentariu. Leave new

  • Adriana Drinceanu
    12 octombrie 2023 21:23

    Se vor amenaja …deocamdata nu sunt spatii amenajate.,s-au pus tomberoane la Nuci si s-au ridicat dupa o luna. Nu confundati gunoiul menajer cu deseurile din sticla, plastic. Pe langa tomberoanele stradale chiar se arunca deseuri menajere pe care cainii le imprastie pe strada, dar politistii locali nu aplica amenzi, ca alea sunt de la magazine si de la tigani si ei nu se pun u patronii si cu..interlopii. Ei amendeaza oamenii care duc o plasa cu sticle langa tomberon.Jalnic.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed