Connect with us

Regiunea Sud-Vest

AMENZI PENTRU OFF-ROAD CU ATV-UL PRIN PARCUL NAȚIONAL DOMOGLED-VALEA CERNEI 

Șase turiști care se plimbau ilegal cu ATV-urile într-o zonă interzisă din parcul național au fost sancționați contravențional de jandarmii din Băile Herculane. Cu toții au părăsit drumul public și s-au aventurat pe traseele montane, deși accesul cu mijloace motorizate în ariile naturale protejate este interzis prin lege.

Distracția turiștilor a fost însă întreruptă de jandarmii montani, care se aflau în acel moment în patrulare pe traseele montane, împreună cu rangerul parcului. Pentru încălcarea legislației, cei șase iubitori de off-road au fost amendați.

Celor șase iubitori de off-road li s-a prezentat legislația privind folosirea autovehiculelor de teren în arealele naturale, fiindu-le aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.000 de lei. Atragem încă o dată atenția cu privire la faptul că accesul neautorizat cu mijloace motorizate (ex: ATV-uri, motociclete, snowmobile, autoturisme, etc), în afara drumurilor publice de pe suprafața ariilor naturale protejate este interzis prin lege. În acest sens, rugăm turiștii să consulte Harta drumurilor publice din Parcul Național Domogled-Valea Cernei, care conține drumurile publice unde accesul este permis. Abaterea de la aceste drumuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională”, au transmis reprezentanții Parcului Național Domogled -Valea Cernei.

FOTO: Parcul Național Domogled – Valea Cernei

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze