Niciun comentariu

Un sârb rejudecat de Curtea de Apel Craiova pentru o mită ,,colosală” de 10 euro

Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea unui cetăţean sârb, condamnat la doi ani de închisoare pentru dare de mită. Instanţa a constatat că inculpatul nu a fost legal citat de judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi. Anchetatorii au susţinut că bărbatul a încercat să mituiască cu 10 euro un poliţist de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I. Potrivit oamenilor legii, cetăţeanul sârb a încercat să mituiască poliţistul de frontieră pentru că nu avea permis de conducere.

„În data de 3 octombrie 2019, un agent de poliție din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin, a sesizat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, cu privire la faptul că un cetățean sârb s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I, pe sensul de ieșire din România, fără a îndeplini condițiile legale pentru părăsirea teritoriul țării, respectiv nu avea asupra sa permisul de conducere.

Cu această ocazie, pentru ca polițistul de frontieră să-și încalce atribuțiile de serviciu, în sensul de a-i permite ieșirea din țară și pentru a urgenta verificările specifice, cetățeanul sârb i-a oferit o sumă de bani în euro, cu titlu de mită, sumă care a fost refuzată categoric”, au explicat ofiţerii anticorupţie. Ulterior, anchetatorii au realizat o acţiune de prindere în flagrant a suspectului. Mita a constat în două bancnote de 5 euro, „strecurate” în paşaport de cetăţeanul sârb.

Hotărârea Tribunalului Mehedinţi a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova de bărbatul condamnat. Săptămâna trecută, instanţa a admis apelul formulat de inculpat şi a dispus rejudecarea acestuia.

Judecătorii craioveni au constatat că bărbatul nu a fost citat legal de Tribunalul Mehedinţi. „Cum în primă instanţă nu a avut loc o judecată cu respectarea tuturor garanţiilor procedurale, primul grad de jurisdicţie nu poate fi luat în considerare şi ca atare, pentru respectarea dreptului la un proces echitabil în special în componenţa relativă la dreptul la apărare şi egalitatea armelor şi asigurarea efectivă a două grade de jurisdicţie, se impune rejudecarea cauzei”, au dispus judecătorii craioveni, hotărârea Curţii de Apel Craiova fiind definitivă.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: 10 euro, mehedinti, mita, portile de fier, vama

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed