Connect with us

Administrație

CLĂDIRE NOUĂ PENTRU AMBULATORIUL DE SPECIALITATE AL SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DROBETA TURNU SEVERIN

Astăzi a fost inaugurată noua clădire a Ambulatoriului de Specialitate Integrat al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, construită în cadrul unui proiect implementat de Consiliului Județean Mehedinți, cu fonduri europene și de la bugetul județului.

În cadrul evenimentului Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a oficiat o slujbă de sfințire a noului ambulatoriu.

Este un moment important pentru personalul medical din cadrul Spitalului, care își va desfășura activitatea în Ambulatoriu în condiții foarte bune și pentru pacienții din județul Mehedinți, care vor fi tratați într-un mediu modern.

Este prima clădire nouă din curtea Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, care este dată în folosință, dat fiind faptul că mai există investiții importante și contrucții noi și în cadrul celorlalte cinci proiecte pe care le implementează Consiliul Județean și care vor fi finalizate în cursul anului viitor pentru infrastructura de sănătate.

Clădirea Ambulatoriului este una modernă care corespunde tuturor normelor sanitare în vigoare, iar în ceea ce privește cabinetele medicale, la parterul clădirii sunt săli de consultații și tratament pentru diverse specializări: Chirurgie generală, ORL, Oftamologie, Urologie, Ortopedie – traumatologie, Medicină Internă, Cardiologie, Endocrinologie, Neurologie,  Alergologie și Imunologie clinică, Diabet Zaharat, etc. Zona radiologiei este amplasată la etajul 1, cuprinzând săli de evaluare si pregatire a pacientilor, camere tehnice si de comandă, precum și sala în care este deja amplasat CT-ul și cea în care va fi amplasat aparatul RMN ce urmează să fie achiziționat pentru Ambulatoriu. În ceea ce privește aparatura, cabinetele au fost dotate cu echipamentele achiziționate în cadrul proiectului clădirii și în cadrul unui alt proiect derulat de Spital, tot cu fonduri europene, finanțat prin POIM. Alte loturi de aparatură sunt acum în faza de achiziție. Am speranța că în urma finalizării acestei investiții, actul medical se va îmbunătăți, timpul de reacție se va micșora, iar rata internărilor acute în spital, din total internări, se va micșora.” A declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți

Valoarea proiectului “Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgența Drobeta Turnu Severin”, finanțat prin Programul Operațional Regional, este de 13.000.305,86 lei, contribuția Consiliul Județean Mehedinți fiind de 2.556.920,09 lei.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze