Connect with us

Restart News

MAGAZIN ALIMENTAR, ÎNCHIS DE COMISARII DE LA PROTECȚIA CONSUMATORULUI

Preparate din carne și pește alterate, ori păstrate incorect, alimente expirate, vândute cu etichetă falsă și alte nereguli grave au fost descoperite de comisarii de la Protecția Consumatorului într-un magazin alimentar. 

Abaterile au fost sesizate de un client al magazinului, care și-a dat seama că a cumpărat produse expirate, cu etichetă falsă.

De asemenea, s-au găsit cereale vrac depozitate direct pe paviment care erau infestate cu materii fecale provenind și de la rozătoare și de la animale din curtea depozitului. Având în vedere cele de mai sus a fost oprită temporar activitatea acestui magazin până la remedierea tuturor abaterilor constatate.

În urma unei sesizări făcute la CJPC Mehedinți de către un consumator care ne aducea la cunoștință ca la un magazin alimentar se comercializează produse cărora li s-a aplicat o eticheta falsă ce încerca  astfel să acopere data durabilității minimale dorind astfel  să ascundă faptul că produsul era expirat, o echipa de comisari din cadrul CJPC Mehedinți a efectuat o acțiune de control în urma căreia au fost constatate multe alte abateri pe lângă cea sesizată de către consumator, după cum urmează: produse neconforme( carne de pasăre prezentând arsuri de congelare), sticle sifon cu apă de izvor , refolosibile, neigienizate fără elemente de etichetare, fără protecție recipient, preparate din carne alterate, produse alimentare fără elemente de identificare, produse depozitate necorespunzător sub acțiunea directaă a razelor solare ( băuturi răcoritoare, apă minerală, mâncare pentru animale), spații de depozitare necorespunzătore prezentând infiltrații, mucegai, urme ale prezenței rozătoarelor.” Transmite CJPC Mehedinți 

Tot ieri, conform Programului Tematic de Control al A.N.P.C. pentru trimestrul 3 al acestui an, comisarii de la Protecția Consumatorului Mehedinți au demarat acțiuni de control la operatorii economici care comercializează pneurilor uzate. În urma acestor verificări a fost suspendată activitatea la unul dintre acești operatori economici constatându-se mai multe abateri de la legislația specifică (adâncimea profil sub minimul permis în funcție de diametrul anvelopei, anvelopele prezentau fisuri,crăpături pe porțiunea de rulare, depozitate necorespunzator)

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze