Connect with us

Regiunea Sud-Vest

COD GALBEN ȘI PORTOCALIU DE VIJELII ȘI PLOI

Meteorologii au emis mai multe coduri galbene și portocalii de vijelii și ploi torențiale. Avertizările vizează jumătatea de vest a țării și vor fi valabile până miercuri la prânz.

Astfel, în sud-vestul ţării, vremea va deveni instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55 – 65 km/h), vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25 – 30 litri/mp şi, izolat, peste 40 litri/mp. 

După orele amiezii şi pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri, instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în jumătatea de vest a ţării”, avertizează meteorologii. 

Judeţele avertizate sunt: Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş, Arad.

De la ora 16.00 intră în vigoare un alt cod galben de instabilitate atmosferică, valabil până la ora 21.00. În intervalul menționat, în Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, vremea va deveni treptat instabilă. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 35 l/mp. Tot în acest interval, va fi în vigoare un cod portocaliu de furtuni în în Banat, jumătatea de vest a Olteniei și sud-vestul Transilvaniei. 

Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe alocuri vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

De marți de la ora 21.00 și până miercuri la ora 12.00 intră în vigoare un nou cod galben de instabilitate atmosferică. În intervalul menționat în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Muntenia și vestul Olteniei, vremea va fi instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp. De asemenea, în același interval un cod portocaliu de vreme rea va viza cea mai mare parte a Olteniei, local în vestul Munteniei și Carpații Meridionali. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, iar în primele ore ale intervalului și intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. 

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.

Continuă să citeşti
1 Comment

1 Comment

  1. Wikis

    30 august 2023 at 7:18

    Cu aceasta ocazie, subliniem cat de important este sa respectam anunturile facute de meteorologi si sa fim pregatiti pentru conditiile atmosferice dificile care se vor abate asupra jumatatii de vest a tarii!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze