Connect with us

Administrație

SPECTACOL ȘI VOIE BUNĂ LA CEA MAI LONGEVIVĂ SĂRBĂTOARE DIN JUDEȚUL MEHEDINȚI

Sărbătoarea Peșterii Topolnița a ajuns la cea de-a 60-a ediție. Duminică, pe 20 august, sute de oameni, mulți dintre ei, turiști veniți din alte județe, dar și locuitori din Cireșu și zonele din împrejurimi, s-au bucurat de vremea bună, spectacolul artistic, minunatul peisaj de munte și chiar plimbările cu caiacul în zona activă a peșterii.

La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu, alături de prefectul Alin Isuf, parlamentarii Liviu Mazilu și Alin Chirilă, secretarul de stat, Bogdan Simcea, precum și de vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru.

Parada portului popular care deschide, în fiecare an, sărbătoarea Peșterii Topolnița, la fel ca și prima parte a spectacolului artistic aparține celor mai  tineri locuitori ai zonei de munte a județului Mehedinți. Micuții îmbrăcați în frumoasele costume au participat la parada portului popular și au cântat pe scenă cum au putut ei mai bine. Îi privesc de fiecare dată cu încântare pe cei mici pentru că ei sunt viitorul județului și de ei depinde transmiterea frumoaselor obiceiuri pe care le avem! Îi felicit pe părinți, dascăli, pentru munca depusă pentru a trezi în sufletele copiilor iubirea pentru simbolurile cu care ne identificăm! Îl felicit pe primarul comunei Cireșu, Doru Târlui, pentru că păstrează vie, în conștiința oamenilor locului, această sărbătoare, iată, cea mai longevivă din județ, de 60 de ani.” A transmis Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți 

Consiliul Județean Mehedinți a fost partener al evenimentului, artiștii Centrul Cultural “Nichita Stănescu” organizând spectacolul artistic, iar reprezentanții Direcției Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți fiind cei care au organizat plimbările cu caiacele în peșteră.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze