Niciun comentariu

ZIUA MARINEI ÎN PORTUL DROBETA TURNU SEVERIN

Sute de oameni au luat parte, marți, pe 15 august,  la Ziua Marinei, eveniment organizat anul acesta la Turnu Severin de Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale, Primăria Municipiului Drobeta-Turnu Severin și Autoritatea Navală Română. 

Ziua Marinei a debutat cu un ceremonial militar religios, la care au luat parte și autoritățile locale și județene. Președintele Consiliului Județean Aladin Georgescu a participat la eveniment, împreună cu prefectul Alin Isuf, senatorul Liviu Mazilu, deputatul Alin Chirilă, secretarul de stat, Bogdan Simcea. Pe lângă momentul militar-religios, în Portul Drobeta Turnu Severin s-au desfășurat concursuri și jocuri cu specific marinăresc.

Marina este o parte vitală a identității noastre naționale, fiind un simbol al independenței, suveranității și capacității noastre de a proteja interesele și valorile noastre în larg. Marinarii noștri sunt adevărați eroi moderni, pregătiți să facă față provocărilor și să răspundă cu fermitate oricărei amenințări la adresa securității noastre maritime. Fie că este vorba despre patrularea frontierelor, lupta împotriva traficului ilegal sau intervenția în situații de criză, marina noastră rămâne o forță indispensabilă pentru stabilitatea țării noastre, iar contextul generat de războiul din Ucraina ne obligă să conștientizăm fiecare pericol. Să privim spre viitor cu încredere și să continuăm să sprijinim dezvoltarea și modernizarea forțelor noastre navale, astfel încât să putem păstra o prezență puternică și influentă în cadrul comunității maritime globale. Omagiu marinarilor care și-au pierdut viața! La mulți ani, Marinei României! La mulți ani, marinarilor noștri curajoși!” A transmis Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți 

Ziua Marinei s-a încheiat cu un spectacol de muzică populară și un foc de artifcii în Portul din Drobeta-Turnu Severin.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: consiliul judetean mehedinti, drobeta turnu severin, primaria drobeta-turnu severin, restartnews, ziua marinei

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed