Connect with us

Entertainment

TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE PAȘTE, PRIN OCHI DE COPIL

Elevii a două unități de învățământ din Drobeta-Turnu Severin au demonstrat că, pot fi cei care vor duce mai departe tradițiile și obiceiurile, specifice acestei perioade, premergătoare Paștelui. Cu mânuțele lor, au pregătit colăcei, au pictat icoane și au încondeiat ouă. Nimic nu poate fi mai de preț decât, să vezi cum este păstrată identitatea unui popor, prin ducere mai departe, a unor valori și autohtone și a credinței.

Activitatea a fost găzduită de Muzeul Regiunii Porților de Fier, în cadrul proiectului ” Colacul lui Dumnezeu”.

„În perioada 05.04-06.04.2023, Muzeul Regiunii Porților de Fier a organizat și desfășurat o serie de activități, având la bază proiectul educațional „Colacul lui Dumnezeu”, la care au participat preșcolarii Grădiniței nr.19 din cadrul Școlii Gimnaziale „Constantin Negreanu”, coordonați de educator Cercega Rodica și elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Negreanu”, coordonați de prof. înv. primar Mateescu Lidia, ocazie cu care au modelat colaci, au pictat icoane pe sticlă, au încondeiat ouă și au vizionat un film documentar”, se arată într-o postare a instituției.

Imaginile vorbesc de la sine, explozie de culoare, fericire și inocență. Păstrători ai tradițiilor populare, care vor dăinui în viitor.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze