Niciun comentariu

ZI DE FOC ÎN MEHEDINȚI. ESTE ÎN VIGOARE COD PORTOCALIU DE CANICULĂ

Județul Mehedinți se află și astăzi sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile maxime vor ajunge până la 39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

În perioadele caniculare, facem apel la cetățeni să evite aglomerația, efortul fizic intens și expunerea prelungită la soare, în intervalul orar 11.00 – 18.00. Pentru siguranța lor, aceștia sunt sfătuiți să poarte haine lejere, subțiri, din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. Totodată, aceștia trebuie să se hidrateze corespunzător, consumând circa 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, evitând băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină, dar și alimentele cu conținut sporit de grăsimi. De asemenea, se recomandă consumul fructelor și legumelor proaspete. O atenție deosebită trebuie acordată și copiilor, care nu trebuie lăsați singuri în autoturisme expuse la soare.” Transmite ISU Mehedinți

Pompierii le reamintesc cetățenilor că în perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă. 

S-ar putea să îți placă și:

Tags: canicula, Cod portocaliu, mehedinti, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed