Connect with us

Restart News

COD PORTOCALIU DE PLOI 

Foto: ANM

De astăzi, 30 august, ora 10.00, județul Mehedinți se află sub incidența avertizării meteorologice Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, valabilă până miercuri, 31 august, la ora 10.00, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Sunt prognozate averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea râurilor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia.” Informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze