Connect with us

Entertainment

CU BICILETELE, DIN SIBIU PÂNĂ ÎN OLANDA. DOI BICICLIȘTI AU POPOSIT ȘI ÎN DROBETA-TURNU SEVERIN ÎN CĂLĂTORIA LOR 

Doi biciliști pasionați din România și Olanda au pornit într-un tur ambițios de peste 3500 de kilometri pornid din Sibiu până la Deventer (Olanda). În călătoria lor,  Adina și Wouter Janssen au poposit sâmbătă la Drobeta-Turnu Severin, acolo unde s-au întâlnit cu autoritățile locale și alți zeci de bicicliști severineni. Ei au parcurs împreună un tur de aproximativ 10 kilometri folosind infrastructura de piste de bicilete a municipiului Drobeta-Turnu Severin. 

Adina și Wouter Janssen, membri ai ong-ului EUphemia din Șura Mare, Sibiu, au plecat din Sibiu pe 23 mai 2023 și vor pedala 3500 km până la Deventer, Olanda. Scopul lor este de a crește gradul de conștientizare cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. 

Așadar, în timpul turului vor vizita bune practici locale de dezvoltare durabilă în orașele pe care le traversează.

Adina are 45 de ani și Wouter are 50. După ce au trăit mai mulți ani în Olanda, s-au mutat în 2020 în România, la Șura Mare. Pe lângă activitățile zilnice, aceștia dezvoltă și proiecte, pe bază de voluntariat, prin ong-ul EUphemia.Misiunea asociației pe care o conduc este de a promova și sprijini dezvoltarea de servicii și activități sociale, culturale, educaționale și sportive.

Prin aceasta sperăm să inspirăm oamenii să implementeze astfel de soluții durabile și în propriul mediu”, spune Adina Janssen-Țintea.

Turul cu bicicleta se va termina în Deventer (Olanda) pe 6 iulie 2023. 

Inițiatorii proiectului Cycle4GlobalGoals spun că doresc să conecteze și mai mult Europa de Est și de Vest, printr-un mod sportiv, dar mai presus de toate sustenabil. Legătura devine și mai simbolică, deoarece orașele partenere de lungă durată Sibiu și Deventer sunt începutul și sfârșitul acestei călătorii.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze