Connect with us

Restart News

PROFESORII INTRĂ ÎN GREVĂ 

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie au anunţat, marţi, că vor declanşa greva generală din 22 mai. Ea va fi precedată de o grevă de avertisment, miercuri, între orele 11.00 şi 13.00. Decizia de a recurge la protest a fost luată în urma referendumului organizat de organizaţiile sindicale în rândul angajaţilor din sistem. Salariaţii din învăţământ solicită majorarea salariilor, investiţii în baza materială a şcolilor, eliminarea birocraţiei, dar şi măsuri pentru ca incidente violente să nu mai aibă loc în şcoli.

Cadrele didactice și personalul auxiliar din învățământ au tras în repetate rânduri semnale de alarmă, public, au ieșit în stradă, au cerut discuții cu oficialii Guvernului, dar degeaba. Marșuri ale angajaților din educație au avut loc în toată țara, dar degeaba. La București, cinci mari proteste s-au desfășurat, în 2023, dar tot degeaba.

Marți, 16 mai, reprezentanții personalului din învățământ anunță ce replică vor da politicienilor aflați la butoanele puterii. Potrivit sindicaliștilor, aproximativ 80% dintre cadrele didactice sunt de acord cu paralizarea anului școlar, deci greva generală. Pentru acest lucru, trebuie respectați toți pașii legali: prima dată, greva de avertisment, apoi greva generală.

Anunțul vine după un mare protest organizat de angajații din educație desfășurat în data de 10 mai 2023, la București.

Potrivit legii, greva de avertisment se desfășoară cu profesorii în clase, care decid dacă susțin orele ori doar supraveghează elevii. Abia după două zile de grevă de avertisment pot organiza greva generală.

SURSA RTV

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze