WEEKEND PLIN PENTRU POLIȚIȘTII MEHEDINȚENI

Amenzi de peste 143 de mii de lei! În acest weekend polițiștii mehedințeni au sancționat șoferii, pietonii și biciliștii care nu respectă legea. Au fost constatate 480 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.Au fost sancţionaţi 108 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 54 care nu au purtat centura de siguranţă. Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 30 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare. 

La data de 6 mai a.c., ora 07.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta-Turnu Severin, un bărbat de 37 de ani, din Comuna Braniștea, în timp ce efectua  transport internațional de  persoane, fără a deține autorizație taxi sau autorizație de transport corespunzătoare tipului de transport efectuat.Față de conducătorul auto, a fost luată măsura sancționării contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003, cu amenda în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de a utilizare a  autoturismului pentru o perioadă de 6 luni.” Transmite IPJ Mehedinți

Tot pe 6 mai polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, pe DN 6, în localitatea Șimian, un bărbat de 34 de ani, din orașul Strehaia, în timp ce efectua  transport internațional de  persoane, fără a deține autorizație taxi sau autorizație de transport corespunzătoare tipului de transport efectuat. Față de conducătorul auto, a fost luată măsura sancționării contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003, cu amenda în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de a utilizare a  autoturismului pentru o perioadă de 6 luni.

Sâmbătă, 6 mai,  la ora 21.00, polițiștii din cadrul  Poliției oraș Strehaia au depistat, în trafic, un bărbat de 63 de ani, cetățean albanez, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Viteazu, în orașul Strehaia, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,69mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând transportul la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Duminică dimineața, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic,  pe DN67 A, în localitatea Broșteni un bărbat de 55 de ani, din comuna Corcova în timp ce efectua cu un autobuz transport public de persoane contracost prin servicii regulate speciale interjudețene, fără a deține licență de traseu. Operatorul de transport a fost sancționat contravențional pentru nerepectarea prevederilor H.G. 69/2012, fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale mijlocului de transport. Totodată a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni. 

La data de 07 mai a.c., ora 20.00, polițiștii Secției  Poliție Rurală Șimian au  depistat, în trafic, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Șimian, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.” Transmite IPJ Mehedinți

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: amenzi, ipj mehedinți, restartnews

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed