Niciun comentariu

GUVERNUL PREGĂTEȘTE MĂSURI DE AUSTERITATE

Ultimul scenariu de lucru ajuns pe masa premierului Nicolae Ciucă este cel care prevedere impozitarea cu 16% pentru salariile care sunt mai mari decât cel al președintelui. Se va impozita doar aceea parte din salariu care depășește salariul președintelui, ne-au precizat surse guvernamentale. Această măsură ar urma să fie adoptată prin OUG și ar urma să intre în vigoare de pe 15 mai.

De asemenea, tot prin OUG se va decide și înghețarea salariilor, o măsură care ar putea să intre în vigoare de pe 15 mai.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la Iași că Ministerul Finanțelor lucrează deja la o analiză privind supraimpozitarea cumulului de venituri pensie-salariu al lucrătorilor la stat, dacă acesta depășește salariul Președintelui României. Această analiză nu va fi gata, a precizat premierul, înainte de 1 mai. 

Nu discutăm despre supraimpozitare, ci de impozitarea anumitor venituri. Ideea de bază a fost impozitarea celor care au salarii mai mari decât al Președintelui. Așteptăm să se vină cu măsura, așteptăm analiza Ministerului Finanțelor”, a spus prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Varianta supraimpozitării veniturilor care depășesc salariul președintelui a apărut public după întâlnirea de luni seară a liderilor coaliției de guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că măsurile pregătite de Executiv nu fac altceva decât să reducă şi să amâne acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare, din domenii precum bunuri şi servicii, autoturisme, mobilier, fără a se atinge de serviciile medicale, de educaţie, de reducerea veniturilor salariaţilor.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că la Iaşi a primit întrebări privind clarificarea unor aspectelor fireşti legate de acele discuţii privind cheltuielile publice.

SURSA RTV

S-ar putea să îți placă și:

Tags: masuri de austeritate, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed