Niciun comentariu

173 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA JANDARMERIEI ROMÂNE

Ziua Jandarmeriei Române a fost marcată ieri la Drobeta-Turnu Severin. La Palatul Culturii Teodor Costescu a avut loc Simpozionul ,,Jandarmeria Română -173 de ani în slujba cetățeanului” , eveniment la care au participat autoritățile publice locale și județene, instituții din subordinea MAI, reprezentanții instituțiilor cu care unitatea colaborează pentru desfășurarea misiunilor specifice, foști comandanți, cadre militare în rezervă, ofițeri și subofițeri din cadrul unității. 

Jandarmeria Română este o structură de bază a statului de drept, o componentă esențială a sistemului naţional de ordine şi siguranţă publică, iar jandarmii sunt partenerii de încredere ai omului în societatea modernă. La simpozionul organizat la Drobeta Turnu Severin cu ocazia aniversării Zilei Jandarmeriei, am transmis gânduri de apreciere și respect jandarmilor mehedințeni! Fie că suntem autorități publice locale sau reprezentanți ai instituțiilor de forță, toți cei care suntem în slujba cetățenilor trebuie să avem același obiectiv, să asigurăm un viitor european cât mai bun și cât mai sigur pentru mehedințeni și pentru români. La Mulți Ani, Jandarmeriei Române! La Mulți Ani jandarmilor mehedințeni!” A declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu

În cadrul acestui eveniment s-a adus în discuție faptul că în cei 173 de ani de existență instituțională, Jandarmeria Română a parcurs un traseu sinuos, marcat de multe dificultăți, dar și de numeroase împliniri, prezentându-se astăzi ca o instituție credibilă, solidă și profesionistă, al cărei rol este din ce în ce mai bine adaptat cerințelor societății actuale de siguranță publică și echilibru, normalitate și respect pentru cetățean.

Ca în fiecare an, la început de aprilie, Jandarmeria Română aduce un omagiu istoriei şi înaintaşilor săi, sărbătorind un moment cu semnificaţii aparte de la mijlocul secolului XIX: 3 aprilie 1850, ziua în care Domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat Ofisul de constituire a Jandarmeriei moderne, organizată după un model de inspiraţie europeană. Cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române, au fost înmânate plachete aniversare foștilor comandanți ai unității, în semn de respect și prețuire, pentru devotamentul, implicarea și contribuția aduse, de-a lungul timpului, Jandarmeriei Mehedinți.” A transmis Jandarmeria Mehedinți

Tot în cadrul simpozionului, au fost prezentate ordinele de înaintare în gradul militar următor înaintea expirării stagiului minim pentru 4 ofițeri și 16 subofițeri, care s-au distins prin modul de realizare a sarcinilor încredințate. 

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: consiliul judetean mehedinti, mehedinti, restartnews, ziua jandarmeriei romane

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed