Connect with us

Restart News

CRIZĂ DE MEDICAMENTE ÎN FARMACII ȘI CHIAR ÎN SPITALE

Este criză de medicamente în farmacii, situație pe care o traversează chiar și unele spitale. Farmaciștii, cât și administrațiile unităților spitalicești, se plâng de faptul că, nu găsesc medicamente foarte importante în tratamentul pacienților, pe care dacă aceștia nu le au, le pot pune viața în pericol. Situația asta este și în Mehedinți, unde de o bună perioadă, nu se găsesc medicamente pentru tratamentul bolilor de inimă, antibiotice importante, pastile necesare bolnavilor de cancer sau pentru prevenirea și tratarea tuberculozei.

Farmaciștii recunosc că sunt zile în care zeci de pacienți intră în farmacii și fac cale întoarsă, pentru că e o criză de medicamente fără precedent și pe zi ce trece situația e tot mai gravă. Mai ales că lipsesc medicamente vitale.

Și spitalele au probleme cu aprovizionarea, când vine vorba de un medicament necesar în prevenirea și tratamentul TBC-ului, care de mai bine de două luni nu se găsește pe piață.

Criza de medicamente pe piața românească are mai multe cauze. Prețul mic și atunci firmele preferă să vândă medicamentele la export, lipsa de substanță activă, care se produce pe piețele asiatice și scumpirea acesteia, dar și faptul că autoritățile nu se implică să stimuleze entitățile implicate sau care vor să dezvolte activități legate de fabricarea a medicamentelor.

Pentru că sunt mai scumpe pe piețele externe, inclusiv producătorii români preferă să exporte medicamentele în afara țării, deoarece obțin un preț mai bune decât cel pe care l-ar obține dacă le-ar comercializa pe piața românească.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze