Connect with us

Restart News

SIMULĂRILE PENTRU EVALUAREA NAȚIONALĂ ÎNCEP ASTĂZI

Simulările pentru Evaluarea Națională au început, iar elevii susțin, astăzi, proba scrisă la Limba și literatura română. În Mehedinți sunt aproape 1900 de elevi înscriși la simulările pentru Evaluarea Națională. Ei au la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele propuse. Notele obținute nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi discutate împreună cu profesorii de la clasă, astfel încât elevii să înțeleagă cât de pregătiți sunt pentru examenul care va avea loc în vară.

Potrivit Ministerului Educației, rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară.

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

CALENDARUL simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2022-2023:

Simulare evaluare naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a:

20 martie 2023 – Limba şi literatura română – probă scrisă

21 martie 2023 – Matematică – probă scrisă

22 martie 2023 – Limba şi literatura maternă – probă scrisă

29 martie 2023 – Comunicarea rezultatelor

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze