Connect with us

Administrație

MODIFICĂRI PRIVIND ACORDAREA ȘI DECONTAREA BONURILOR DE CARBURANT PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI

DGASPC Mehedinți transmite o informare pentru locuitorii județului Mehedinţi. Persoanele cu dizabilități vor avea parte de câteva schimbări, în ceea ce privește drepturile acestora, dobândite pe caz de boală și încadrate în grad de handicap.

„Anunțăm beneficiarii, persoane cu dizabilități, de pe raza județului Mehedinți că, datorită modificărilor legislative în vigoare cu privire la decontarea carburantului/acordarea de bonuri valorice pentru mijloacele de transport electrice, care intră în vigoare cu 01 martie 2023 și pentru că există încă o serie de nelămuriri la nivelul ANPD (AUTORITATEA NAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI), vom amâna primirea cererilor de decont programată începând de mâine, 01.03.2023, până la un răspuns clar a reprezentanților ANPD, cel mai probabil cu o săptămână!”, comunică reprezentanții DGASPC Mehedinți.

Amânarea vine în contextul unor schimbări legislative.

„Vom anunța ulterior data cu care vom începe să primim deconturile prin toate mijloacele media de care dispunem precum și prin adrese oficiale la Primăriile de domiciliu. Noua metodologie pentru acordarea decontului de carburant aduce modificări inclusiv la cererile tip pe care beneficiarii le completau cu traseul efectuat între localități. Imediat ce noile cereri vor fi reglementate de către reprezentanții ANPD, beneficiarii, persoanele cu dizabilități, vor primi formularele de la Serviciului Evidență Beneficii Sociale situat pe strada Matei Vasilescu nr. 12 din Drobeta Turnu Severin”.

Apar și unele modificări în ceea ce privește decontarea acestor bani pentru consumul de carburant, efectuat cu un mijloc de transport, de către persoanele cu dizabilități. De anul acesta nu se va mai deconta suma totală pe o singură cerere, respectiv 1500 de lei la Gragul I și 750 de lei la Gradul de II și nu va mai fi nevoie să se completeze traseul efectuat cu mijlocul de transport, de persoana în cauză.

„Dacă certificatul de încadrare în grad de handicap este PERMANENT, decontarea se va face semestrial, iar dacă certificatul este REVIZUIBIL, decontarea se va face trimestrial, în funcție de gradul de dizabilitate. În ceea ce privește eliberarea bonurile valorice de combustibil, această procedură va intra în vigoare abia după încheierea contractului de prestări servicii între DGASPC Mehedinți cu operatorul de distribuire a carburantului”, încheie reprezentantul Serviciului de Evidență Beneficii Sociale din cadrul DGASPC Mehedinți.

Sursa foto: Google

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze