Connect with us

Administrație

CENTRUL CULTURAL NICHITA STĂNESCU: EMINESCU, ÎN SUFLETELE COPIILOR DIN NORDUL JUDEȚULUI MEHEDINȚI

Un eveniment organizat de Centrul Cultural „Nichita Stănescu” a reunit elevii unităților școlare din nordul județului Mehedinți, într-un moment de recunoaștere și apreciere a marelui poet, Mihai Eminescu. Deopotrivă, la eveniment au fost prezenți și oficiali ai administrațiilor județene și locale.

Copiii de la Școlile gimnaziale din Baia de Aramă, Ponoarele, Isverna și Cireșu au participat sâmbătă după-amiază, la un concurs cultural, organizat în premieră în județul Mehedinți, de Centrul Cultural “Nichita Stănescu”, unitate în subordinea Consiliului Județean Mehedinți, ca un omagiu adus poetului național Mihai Eminescu, de Ziua Culturii Naționale”, este declarația președintelui CJ Mehedinți, prezent la eveniment.

Evenimentul organizat de Tania Lăin, noul manager al Centrului Cultural ” Nichita Stănescu”, s-a bucurat de un real succes.

Scrie,vorbește, simte românește!”, este concursul aflat la prima ediție, dedicat Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu, s-a desfășurat în comuna Ponoarele, în această după amiază. Participanții au fost elevi ai școlilor din Baia de Aramă, Ponoarele,Cireșu și Isverna.Eminescu a scris, ei au vorbit graiul eminescian și au simțit, prin portul popular specific zonei din care fac parte, ce înseamnă să fii român. Pentru că Eminescu este adeseori cântat, Florin Thomits, cantautor și profesor, alături de fiica sa, Patricia, fostă concurentă la Vocea României 2022, au încântat publicul prezent, printr-un recital folk.Felicitări tuturor participanților, felicitări cadrelor didactice și sincere mulțumiri domnilor primari din localitățile partipante, pentru sprijinul acordat!”, a declarat managerul Centrului Cultural, Tania Lăin.

În urma competiției în care s-au înscris elevii din cele 4 comune mehedințene, toată lumea prezentă s-a bucurat de momentele pregătite, dar și de surprizele organizatorilor.Pentru implicare și prestație, la final, copiii au fost premiați.Locul I a fost obținut de Școala Isverna, urmată pe II de Școala Ponoarele. Poziția a-III-a le-a revenit elevilor din Baia de Aramă, iarmențiunea, celor de la Școala Cireșu.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze