Connect with us

Restart News

SENATUL A ADOPTAT LEGEA CARE LE INTERZICE MINORILOR SĂ FUMEZE ÎN LOCCURI PUBLICE

Propunerea legislativă a afost adoptată tacit, luni, după ce la 21 decembrie s-a îndeplinit termenul de dezbatere și vot. Propunerea prevede interzicerea fumatului în locuri publice, precum: drumuri, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții culturale, săli de spectacole, instituții sau unități economice, mijloace de transport.

Interzicerea consumului de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţii economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m în jurul acestora”, potrivit propunerii legislative.

Legislaţia din România nu conţine prevederi prin care să fie sancţionat consumul produselor din tutun de către minori şi drept urmare eforturi autorităţilor cadrelor didactice şi persoanelor implicate în prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun fumatului de către această categorie sunt lipsite de rezultate”, se arată în motivarea proiectului de act normativ inițiat de un grup de parlamentari social-democrați.

Propunerea legislativă va trebui să treacă acum de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

SURSA RTV

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze