Connect with us

Administrație

BANI PENTRU PRIMĂRIILE DIN MEHEDINȚI

Consiliul Judeţean Mehedinți a aprobat la finalul săptămânii trecute, în şedinţă extraordinară, alocarea către cele 66 de primării din judeţ a sumei de 38,176 milioane de lei, reprezentând cota de 6% din impozitul pe venit.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean, pe care am convocat-o astăzi, a fost repartizată cota de 6% din impozitul pe venit. Astfel, județul Mehedinți a primit suma de 38 176 000 lei pe care a distribuit-o celor 66 unități administrativ-teritoriale pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală. Le doresc mult succes domnilor primari în implementarea proiectelor pe care le au, fie din fonduri europene, fonduri guvernamentale sau de la bugetul propriu!” 

A transmis Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți

Potrivit prevederilor legii bugetului de stat pe anul 2023, aceste sume se repartizează, prin hotărâre a consiliului judeţean, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii, inclusiv din impozitul pe venit şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze