Connect with us

Administrație

FONDURI EUROPENE PENTRU MODERNIZAREA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN DROBETA-TURNU SEVERIN

Colegiul Economic “Teodor Costescu” și Grădinița nr.7 din Drobeta-Turnu Severin urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare cu fonduri alocate prin PNRR(Planul Național de Redresare și Reziliență). 

Se vor efectua lucrări de modernizare atât în interior, cât și în exterior, se vor schimba rețelele termice, sanitare și circuitele electrice, în felul acesta, mărind eficiența energetică a acestor unități de învățământ. Cererile de finanțare pentru aceste două proiecte au fost depuse în aprilie 2022, iar astăzi au fost semnate contractele de finanțare pentru aceste proiecte.

Astăzi am semnat în prezența domnului Dragoș Buhoci, director al Direcției Generale de Implementare PNRR, primele două proiecte importante pentru comunitatea noastră. Am considerat educatia una dintre cele mai importante priorități și vom continua să atragem fonduri europene, acestea fiind o oportunitate uriașă  pentru sistemul educațional și asigurarea celor mai bune condiții de studiu și dezvoltare.” A declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin

Valoarea contractelor este de 9 milioane de lei pentru Colegiul Național Economic “Teodor Costescu”, respectiv 5 milioane lei pentru Grădinița nr.7, iar unitățile de învățământ vor beneficia de următoarele lucrări: refacere acoperiș, tâmplărie, refacere rețea electrică, refacere rețea sanitară, anvelopare, refacere rețea termică. De asemenea, fiecare dintre unitățile școlare va avea panouri fotovoltaice și solare pentru independență energetică, lucru extrem de util și important în această perioadă. Ambele unități școlare vor avea lucrări suplimentare necesare autorizării pentru securitate la incendii.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze