Niciun comentariu


PROGRAMUL “MASĂ CALDĂ ÎN ȘCOLI” VA FI EXTINS 

Deputatul PSD de Mehedinți Alin Chirilă, a depus un proiect de lege prin care le oferă posibilitatea autorităților locale să poată asigura copiilor din unitățile de învățământ o masă caldă la prânz.

În urma acestei modificări programul „Masă Caldă în școli” poate fi implementat și la nivelul unităților de învățământ, atât cu program normal, cât și în cele cu program prelungit sau cele în care se organizează programe „Școală după școală” pe de-o parte, iar pe de altă parte pot fi incluse toate școlile care în prezent nu au fost selectate în programul „Masă Caldă în școli”, acolo unde autoritățile locale au resursele bugetare necesare și decid acest lucru prin hotârâri de consiliu, dar și creșele, centrele de zi și grădinițele.

Având în vedere necesitatea continuării eforturilor pentru diminuarea ratei părăsirii timpurii a şcolii, în condiţiile în care valoarea acestui indicator se plasează încă peste media Uniunii Europene, fiind de 18,1% în 2017, 16,4% în 2018 şi 15,3% în 2019, conform datelor oficiale Eurostat, este nevoie de extinderea programului-pilot, „Masă caldă în școli”, care a debutat în anul școlar 2016-2017, în toate școlile în care autoritățile locale pot acoperi aceste cheltuieli, până când va exista posbilitatea de aplicare la nivelul tuturor unităților de învățământ din mediul preuniversitar.

Fiecare copil al României are dreptul la educaţie, însă statutul socio-economic al familiilor din care provine mare majoritate a copiilor de vârstă şcolară nu le permite nici măcar asigurarea zilnică a unui pachet pentru a fi prezenţi la orele de curs. De aceea abandonul școlar a crescut la toate nivelurile de învățământ, din școala primară până la universitate. Prin această inițiativă autoritățile locale vor crește rata de incluziune educaţională a copiilor din comunitățile locale pe care le administrează. Fără educație, copiii nu mai au șansa la un viitor mai bun. De aceea niciun efort nu e prea mare când e vorba de asigurarea accesului la educație al fiecărui copil”, a adăugat deputatul social-democrat.

sursa: newsteam.ro

S-ar putea să îți placă și:

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed