Connect with us

Restart News

PRIMĂRIA VREA SĂ ATRAGĂ FONDURI PENTRU CONSTRUIREA DE PARCURI FOTOVOLTAICE

Consilierii locali ai municipiului Drobeta-Turnu Severin au votat astăzi dezmembrarea unui teren pe care municipalitatea îl deține în comuna Izvoru Bîrzii. Pe acest teren ar urma să fie construite cinci parcuri fotovoltaice, cu ajutorul fondurilor europene.  Proiectul de dezmebrare, primul pas, realizat practic, în acest sens  a fost votat astăzi cu unanimitate de voturi, în ședința de Consiliu Local. 

Este un deziderat al nostru, de ceva timp, de când a apărut posibilitatea să atragem aceste fonduri, din păcate, la nivel central se tot schimbă datele, sperăm că vor avea înțelepciunea necesară să ne dea nouă posibilitatea, ca primării, ca unități administrative să facem aceste parcuri fotovoltaice, pe bani europeni. Dacă am reuși să facem aceste 5 parcuri, primăria ar economisi undeva la 2,5 milioane de euro. Sunt bani pe care i-am putea folosi în alte scopuri.” A declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin.

Tot în sedința de Consiliu Local de astăzi a fost anunțat public faptul că de anul viitor, severinenii nu vor mai avea voie să crească animale în oraș. Le este permis doar locuitorilor din cartierele Schela Cladovei, Gura Văii și Dudașul Schelei creșterea animalelor pentru consumul propriu, dar aici nu se încadrează animale mari, cum sunt caii sau vacile. Oamenii vor avea voie să crească, de exemplu , porci, în limita a trei capete. Nici căruțele nu mai au acces pe străzile Severinului. Până acum acestea aveau un traseu clar impus de municipalitate, dar din luna ianuarie a anului viitor,acest lucru va fi interzis. Amenzile au crescut și se încadrează între 500 și 2500 de lei pentru cei care nu respectă noua măsură adoptată de Consiliul Local. 

Nu mai putem să permitem să avem printre case, pe străzi, tot felul de animale. Avem inclusiv o turmă de oi în zona cartierului Veteranii de Război. Ne-au atras atenția severinenii că de multe ori în municipiu intră căruțe, obstrucționează transportul local. În plus, nu este normal să avem în apropierea orașului ditamai turma cu oi și capre. Mai reclamau oamenii, că în cartierul Banovița unii cetățeni creșteau vaci. Nu mai putem accepta astfel de lucruri.“ A mai declarat Marius Screciu 

Ședința de Consiliu Local de astăzi a cuprins 25 de puncte pe ordinea zi, toate fiind aprobate cu unanimitate de voturi.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze