Connect with us

Restart News


VACCINUL ANTIGRIPAL, LA MARE CĂUTARE ÎN MEHEDINȚI

Vaccinarea antigripală are succes anul acesta. Statisticile arată că tot mai mulți români s-au vaccinat în această toamnă faţă de anii trecuţi. În Mehedinți dozele de vaccin distribuite în septembrie, aproape că s-au epuizat într-o lună de zile. Medicii de familie spun că pacienții nu mai sunt reticenți în fața vaccinurilor, de aceea a crescut și cererea pentru imunizare.

La momentul actual vaccinarea se desfășoară în cabinetele medicilor de familie. Cererea este în creștere în special pentru pacienții cu afecțiuni cronice, gravide și cei cu vârsta de peste 65 de ani.

“ Într-adevăr, anul acesta campania de vaccinare antigripală a fost un succes, o anumită retincență a oamenilor față de vaccin așa cum s-a întâmplat în cazul Covid a dispărut. Vaccinarea antigripală s-a desfășurat în condiții bune și datorită faptului că am primit serul pentru imunizare chiar la debutul sezonului, în luna septembrie. Așteptăm să primim în continuare de la Ministerul Sănătății și următoarea tranșă de vaccinuri.” A declarat Daniel Bumb medic de familie

În Mehedinți campania de vaccinare antigripală a început în luna septembrie iar într-o lună de zile s-au epuizat deja mare parte dintre dozele repartizate în județul nostru.

În județul Mehedinți, campania de vaccinare antigripală a început la data de 22.09.2022. Până în prezent au fost primite de la Ministerul Sănătății 28.008 doze de vaccin antigripal INFLUVAC TETRA și distribuit către medicii vaccinatori.Până la această dată au fost adminístrate 20.800 doze de vaccin antigripal.Nu au fost raportate reacții adverse postvaccinale la vaccinul gripal.” A declarat Codruța Vochescu purtător de cuvânt DSP Mehedinți 

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultima săptămână a lunii octombrie numărul infecțiilor respiratorii a scăzut ușor la 943 de cazuri dintre care peste 170 au fost cazuri de pneumonii iar 18 pacienți au avut nevoie de internare.

În Mehedinți medicii de familie au transmis deja către DSP lista cu dozele de vaccin antigripal necesare, iar acestea ar urma să ajungă în județul nostru în perioada imediat următoare.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze