Niciun comentariu

ISTORIA INSULEI ADAKALEH, EXPUSĂ LA MUZEUL REGIUNII PORȚILOR DE FIER

Muzeul Regiunii Porților de Fier dă startul, în luna octombrie, conferințelor lunare PATRIMONIUM DROBETENSE, prin care, specialiști din muzee și instituții de cultură din județ, dar și din țară vor aduce în atenția publicului larg, patrimoniul cultural din județul Mehedinți. 

Scopul nostru este acela de a face ca tot mai mulți oameni să cunoască “poveștile” zonei și să își dea seama că patrimoniul – fie că vorbim despre patrimoniul arheologic, arhitectural, etnografic, natural, industrial sau chiar… gastronomic – nu este ceva abstract, care îi privește decât pe specialiștii din domeniu. Dimpotrivă, este un bun al nostru, al tuturor, parte a identității noastre și, deci, suntem datori să îl cunoaștem și să îl protejăm.” 

A declarat Victor Bunoiu, muzeograf în cadrul Muzeului Regiunii Porților de Fier. 

Un eveniment dedicat memoriei și istoriei insulei Adakale. Aceasta este oferta culturală lansată de Muzeul Regiunii Porților de Fier, împreună cu Centrul de Studii Turce – Facultatea de Istorie, Universitatea din București, cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Turcia. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, între orele 12-15, în Pavilionul Multifuncțional. 

Evenimentul, intitulat “Adakale trăiește ! “ cuprinde o conferință, o masă rotundă și vernisajul unei expoziții foto-documentare, toate marcând 54 de ani de la evacuarea populației de pe insulă.

sursa foto și text: MUZEUL REGIUNII PORȚILOR DE FIER

S-ar putea să îți placă și:

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed