Connect with us

Restart News

APIA DĂ SUBVENȚIILE ÎN AVANS, PLĂȚILE SE FAC DIN 16 0CTOMBRIE

Fermierii din Mehedinți, care așteaptă avansul din subvențiile achitate de agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, vor primi banii începând cu data de 16 octombrie. Este vorba despre subvențiile pe hectar în sectorul agricol. APIA Mehedinți anunță că fermierii vor primi banii în avans. Controalele în teren efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură se încadrează în termenul prevăzut de lege, stabilit pentru data de 30 septembrie.

Începând cu data  16 octombrie fermierii mehedințeni vor intra la plata în avans. În privința stadiului pentru controalele în teren, termenul pentru finalizarea verificărilor este 30 septembrie, astfel, agenția se va încadra în calendarul activităților, atât în ceea ce privește controalele pe teren, cât și în ceea ce privește controalele administrative asupra cererilor unice de plată” , a declarat Mihaela Loredana Gherasimescu, director APIA Mehedinți.

Eșantionul de control extras din baza de date APIA, aferent schemelor unice de plată pe suprafață pentru Judetul Mehedinti a fost urmatorul: eșantion control clasic 246 ferme, eșantion control prin teledetecție 785 ferme, supracontrol 7 ferme, zootehnie 65 de ferme. Totodată, au fost verificate în teren alte 8 ferme dispersate de la alte județe.

La APIA Mehedinți au fost înregistrate în campania de depunere a Cererilor Unice pentru anul 2022 un număr de 20.833 cereri pentru suprafața de 148.653,94 ha, ce urmează a fi autorizate la plată .

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze