Connect with us

Restart News

CONTROALE ÎN SECTORUL FORESTIER

Foto: google.com

Inspectorii muncii anunță că au început o serie de controale în parchetele forestiere din toată țara. Se verifică respectarea modului de utilizare a echipamentelor de muncă și a tehnologiilor de exploatare inclusiv la transportul masei lemnoase pe drumurile forestiere. Numărul accidentelor de muncă în acest sector este de la an la an mai mare, potrivit celui mai recent bilanț realizat pe ultimii patru ani.

Din cauza numărului ridicat de accidente de muncă, inspectorii de muncă au pornit o serie de controale în sectorul forestier, mai exact în ceea ce privește exploatarea maselor lemnoase și transportul acestora. O analiză  pe parcursul anilor 2018-2021, arată că în aceste domenii de activitate nu numai ca numărul de accidente de muncă s-a menținut la un nivel ridicat, dar acesta a crescut sensibil de la un an la altul, astfel:

“- În 2018 – 86 accidente de muncă din care 15 mortale;

– În 2019 – 85 accidente de muncă din care 16 mortale;

– În 2020 – 88 accidente de muncă din care 17 mortale;

– În 2021 – 94 accidente de muncă  din care 19 mortale.”  Se arată într-un comunicat transmis de ITM Mehedinți

Din cauza acestei situatii, Inspectia Muncii a inclus în Programul Cadru, pe anul 2022, o acțiune de verificare la nivel național. Cele mai frecvente nereguli sunt legate de munca la negru și lipsa instruirii muncitorilor. 

Inspectoratul Teritorial de Muncă urmează să publice la încheierea controalelor și sancțiunile aplicate la nivelul județului Mehedinți.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze