Niciun comentariu

SEVERINUL, SUFOCAT DE MAȘINI

 De la an la an crește numărul mașinilor care sunt înmatriculate și circulă  în Drobeta-Turnu Severin. Odată cu acest fenomen a crescut și cererea pentru locuri de parcare. În ultimii ani s-au construit și reabilitat zeci de parcări în Severin iar aceste investiții vor continua, acolo unde mai este încă nevoie de reabilitare. Ultimele date statistice arată că în orașul nostru există la ora actuală peste 50 de mii de mașini.

Cu toate că municipalitatea a construit și reabilitat zeci de parcări noi în ultimii șase ani, mai sunt încă zone din Severin unde proprietarii de mașini parchează pe spațiul verde sau pe aleile dintre blocuri, spre nemulțumirea locatarilor care plătesc taxă la primărie pentru locul de parcare.

Au rămas fără loc, nu au vrut să închirieze de la primărie locuri de parcare, unii nu au putut să ia loc de la primărie, pentru că sunt chiriași aici în bloc și nu au rezolvat cu actele așa că nu le acceptă.” a explicat un locatar al blocului B6 din cartierul Crihala.

În ultimii ani primăria reabilitat și construit peste 33 de parcări din Severin și au fost atribuite contra unei taxe de 150 de lei pe an, 7000 de mii de locuri de parcare.

Am închiriat 99% din locurile pe care le-am scos la parcare, oamenii sunt mulțumiți. Am rezolvat prin aceste locuri de parcare plătite o problemă importantă a cetățenilor, aceea de a avea un loc de parcare al lor, atunci când vin de la muncă sau din oraș.

Ca să facă față numărului mare de autoturisme, municipalitatea va continua să lucreze la construirea de noi parcări.

Avem peste 33 de parcări construite de la zero sau reabilitate, valoarea totală în cei șase ani de când conduc eu primăria a ajuns undeva la 24 de milioane de lei, sunt câteva mii de locuri de parcare făcute și suprafața totală pentru aceste parcări este undeva la 90.000 de metri pătrați.” a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

24 de milioane de lei a costat reabilitarea și construirea parcărilor din Drobeta-Turnu Severin, banii au fost atrași de primărie fie din fonduri guvernamentale, europene, sau de la bugetul local.

S-ar putea să îți placă și:

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed