Connect with us

Restart News

COPIII, CERȘETORI ÎN PARCAREA UNUI CENTRU COMERCIAL

Într-un oraș european al secolului XXI, copiii defavorizați sunt exploatați de părinți și trimiși să cerșească milă și bani pe străzi. Se întâmplă la Drobeta-Turnu Severin iar situația a luat amploare în ultimele luni, când abuzatorii au găsit locul perfect unde să își trimită copiii la cerșit. Parcările centrelor comerciale din Severin au devenit ascunzătoarea perfectă.  Un astfel de caz a fost semnalat seara trecută chiar în parcarea celui mai mare hipermarket din Severin, situat în zona Aluniș.

În imaginile surprinse cu telefonul mobil se vede clar cum un grup de părinți își așteaptă copiii trimiși să cerșească bani de la clienții hipermarketului. În jurul lor zac aruncate gunoaie, iar alți copii, prea mici să poată fi trimiși la cerșit, sunt lăsați de izbeliște sub privirile clienților indignați.

“Îi trimit părinţii, asta e problema, şi ei s-au învăţat aşa că le pică câte ceva şi asta este foarte, foarte rău, cel mai rău lucru!” , spune o clientă a centrului comercial.

Poliția nu poate interveni din oficiu în astfel de cazuri, pentru că vorbim de o proprietate privată, iar legea nu permite accesul fără solicitarea proprietarului, în acest caz fiind vorba despre cei care dețin centrul comercial situat pe Bulevardul Mihai Viteazu, în zona Aeroportului. Reprezentanții hipermarketului nu au semnalat problema către Inspectoratul Județean de Poliție și nici către Poliția Locală.

“Având în vedere situaţia prezentată de dumneavoastră, vă informăm că Poliţia Locală intervine pe domeniul privat doar la solicitarea expresă a proprietarilor. “ , a declarat Luria Mărțuică, purtător de cuvânt al Poliției Locale din Drobeta-Turnu Severin.

Deranjați de întrebările presei, reprezentanții centrului comercial unde se încurajează cerșetoria, nu au dorit să ofere un punct de vedere.

Suntem deja de doisprezece ani acolo, știți că nu veniți să filmați oricând, oricum., declară un reprezentant al centrului comercial.

Amenzile pentru cerșetorie se încadrează între 100 și de 500 de lei, dar acest lucru numai în cazul care persoana a împlinit vârsta de 14 ani.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze