Connect with us

Restart News

CONCEDIU DE ZECE ZILE, PENTRU TAȚI

Din luna august, tații vor putea să stea acasă cu copiii, 10 zile lucrătoare, în loc de 5, cum era prevăzut până acum. Această prelungire s-a făcut cu scopul de a ne alinia cerințelor europene. Pentru tații care urmează cursuri de puericultură, statul mai oferă în plus alte cinci zile libere față de cele stabilite prin lege.

Pe lângă sprijinul oferit mamelor, specialiștii spun că timpul petrecut de copii în compania tatălui este esențial pentru dezvoltarea lor.

“E vorba de a crea în spațiul familiei acea legătură foarte importantă, astfel încât ambii să fie prezenți măcar 10 zile după naștere, e foarte important, demonstrat și științific mai ales pentru situațiile când există acel risc de depresie post-partum pentru mame”. A explicat Dragoș Pîslaru, președintele Comisiei de Muncă din Parlamentul European.

Termenul limită pentru modificarea legii privind concediul paternal era 2 august, dar abia acum a fost publicată pe site-ul ministerului muncii, ordonanța de urgență care anunță dublarea zilelor de concediu pentru tați.

Prevederile Ordonanței de urgență  vor intra în vigoare la data de 1 august 2022, având aplicabilitate pentru drepturile solicitate începând cu această dată.

Sursă foto: Google

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze