Connect with us

Restart News

VIN MAI PUŢIN, DAR MAI BUN ANUL ACEASTA

Seceta a creat probleme şi anul acesta în agricultură iar sectorul viticol a avut şi el de suferit. Comparativ cu zona de cereale, în privinţa viţei de vie, lipsa apei din sol a adus şi avantaje. Viticultorii spun că anul acesta vinul va fi mai puţin cantitativ dar va avea o calitate mai bună, pentru că strugurii au acumulat mult zahăr iar vinul va avea avea o tărie deosebită.

Vița de vie a rezistat. Nu avem boabe la fel de mari dar sunt frumoși, sănătoși, și noi lucrăm via și suntem multumiți de roadele noastre. O să fie vin puțin dar de calitate foarte bună. Strugurii au acumulat mult zahăr, vinul va avea o tărie foarte bună.” Ne-a explicat Valerica Muntean, inginer horticol din comuna Șimian.

Sectorul fructelor a fost afectat şi el e seceta prelungită. Anul acesta vom plăti mai mult, atât pentru struguri, cât şi pentru restul fructelor de sezon, din cauza costurilor crescute de producţie şi a recoltei slabe.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze