Niciun comentariu

Angajații ITM Mehedinți au marcat împlinirea a 25 de ani de la înființarea Inspecției Muncii.

Prin Legea 108, în anul 1999, a fost înființată Inspecția Muncii, ca organ de specialitate cu atribuții de control în domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă şi supravegherii pieţei. Astăzi se împlinesc 25 de ani de atunci, astfel că angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au celebrat acest moment prin organizarea unui simpozion.

Pentru a marca Ziua Inspecției Muncii, am organizat un simpozion aniversar la care au participat angajatori, reprezentanți ai acestora, reprezentanţi ai partenerilor sociali și ai serviciilor externe de prevenire și protecție în cadrul căruia s-au dezbătut aspecte legate de activitatea instituției și modalități de armonizare a relației dintre angajat și angajator. Astăzi, 11 iulie 2024, Inspecția Muncii aniversează 25 ani de la înființare, prilej pentru care adresez urări de ‘La mulți ani!’ Inspecției Muncii și tuturor colegilor din țară”, a transmis Nicea Mergeani, inspector șef al ITM Mehedinți.

La eveniment au participat angajatori, reprezentanți ai acestora, reprezentanţi ai partenerilor sociali și ai serviciilor externe de prevenire și protecție.

Este extrem de important rolul dumneavoastră în societate și cu atât mai mult trebuie să fiți o instituție echilibrată, o instituție atentă la ceea ce se întâmplă în societate, la nevoile celor care sunt aici, în sală, pentru că societatea noastră depinde și de mediul privat. Eu vă doresc mult succes, și vă doresc La Mulți Ani!”, a precizat Marius Screciu, primarul Municipiului Drobeta-Turnu Severin.

Pe lângă activitatea primordială de control, Inspecția Muncii și inspectoratele teritoriale de muncă sunt preocupate în permanență de informarea și conștientizarea angajatorilor și a angajaților despre importanța cunoașterii și respectării legislației din domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: drobeta turnu severin, itm, itm mehedinti, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed